Synchro Adviesbureau Brandveiligheid BV
Databankweg 6C, 3821 AL Amersfoort

Telefoon: 033 - 45 66 080

Ontruimingsplan NEN 8112:2014

otruimsplan stroomschema

 

Een ontruimingsplan beschrijft wat er precies moet gebeuren in geval van nood om zo veel mogelijk mensen veilig uit een gebouw te evacueren. Het ontruimingsplan speelt een cruciale rol tijdens de voorbereiding op een eventuele calamiteit, maar is ook van belang tijdens een daadwerkelijke ontruiming.

 

Synchro levert ontruimingsplannen conform de NEN 8112:2014 en het bijbehorende tekenwerk conform de NEN 1414 en de nieuwste norm NEN-EN-ISO 7010. Wij onderscheiden ons met name doordat onze plannen op maat geschreven zijn en zeer aantrekkelijk om te lezen.

 

De NEN 8112:2014 geeft aanwijzingen voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan met een integraal ontruimingsplan. De toepassing van deze aanwijzingen is van belang voor het goed functioneren van een ontruiming in geval van brand of andere calamiteit. De taken voor de personen die met een ontruiming zijn belast, staan in deze norm en worden helder beschreven in ons ontruimingsplan.

 

 

Inspectiecertificaat brandbeveiliging

 

Synchro levert actuele ontruimingsplannen die afgestemd zijn op de bouwkundige,- installatietechnische- en organisatorische maatregelen in een gebouw. Een inspectie-instelling toetst dit onderdeel als er een geldig inspectiecertificaat afgegeven moet worden zoals beschreven in artikelen 6.20 en 6.23 van het Bouwbesluit 2012.

 

Onze adviseurs inspecteren het  gebouw en voeren een intakegesprek met betrokken medewerkers. Het ontruimingsplan bevat naast de verplichte NEN 8112:2014-onderdelen ook elementen die gecombineerd kunnen worden met interactieve vluchtwegplattegronden en LogboekenOnline®.

Vragen over brandveiligheid?


Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.Meer informatie