Synchro Adviesbureau Brandveiligheid BV
Databankweg 6C, 3821 AL Amersfoort

Telefoon: 033 - 45 66 080

Bijna helft werknemers heeft nog nooit ontruiming geoefend

tabletop, veilig, vluchten, ontruimingsoefening

Ongeveer 45 procent van de Nederlanders heeft nog nooit een ontruiming geoefend op het werk, luidt de conclusie van een enquête onder duizend werknemers. Deze schrikbarende conclusie werd vandaag gepubliceerd op NU.nl.

 

Het oefenen van het vluchten uit een gebouw is van essentieel belang voor de veiligheid van de werknemers, maar ook voor overige gebruikers van een gebouw. Denk bijvoorbeeld aan bewoners, patiënten of bezoekers.

 

Synchro Adviesbureau Brandveiligheid BV helpt haar opdrachtgevers om de brandveiligheid in gebouwen te waarborgen. Zo maakt Synchro Adviesbureau Brandveiligheid BV onder andere ontruimingsplannen en vluchtwegplattegronden. Maar hoe zorg je ervoor dat deze plannen ook getoetst worden aan de praktijk?

 

Daarvoor worden allereerst tabletopsessies met bhv-ers en/of bewoners georganiseerd. Op een plattegrond van de betreffende locatie wordt met poppetjes gekeken wat de juiste vluchtroute is voor verschillende situaties. Zo wordt op eenvoudige wijze duidelijk gemaakt wat er gedaan moet worden in geval van een calamiteit, waar de vluchtroutes zijn, waar de blusmiddelen hangen wanneer er hulpdiensten gealarmeerd moeten worden.

 

Vervolgens wordt een ontruimingsoefening georganiseerd, waarbij de opgedane kennis in de praktijk wordt geoefend. Elk jaar wordt een nieuwe calamiteit geoefend, zodat het personeel en overige gebruikers van een pand de vluchtroutes kunnen leren kennen en kunnen oefenen hoe je veilig moet vluchten.

 

Een goed opgeleide bhv-ploeg is van essentieel belang bij een calamiteit, maar het is ook noodzakelijk om andere gebruikers van een pand bewust te maken van de getroffen brandveiligheidsmaatregelen. Synchro Adviesbureau Brandveiligheid BV helpt u graag om de brandveiligheid van uw gebouw in kaart te brengen en uw personeel te trainen in het veilig vluchten. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. 033-4566080.Terug naar overzicht

Vragen over brandveiligheid?


Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.Meer informatie