Synchro Adviesbureau Brandveiligheid BV
Databankweg 6C, 3821 AL Amersfoort

Telefoon: 033 - 45 66 080

Rookmelders redden levens

Rookmelders redden levens

Steeds meer mensen hebben rookmelders in huis. Toch zijn er voorbeelden bekend waarbij ondanks een werkende rookmelder slachtoffers zijn gevallen. Dat was voor de Brandweeracademie reden om een onderzoek in te stellen. De bevindingen zijn opgetekend in het onderzoeksrapport Gebrand op inzicht; een onderzoek naar de effectiviteit van rookmelders.

 

Een opvallende bevinding is, dat er in 70% van de huishoudens een rookmelder aanwezig is, maar het percentage huishoudens met een werkende rookmelder is slechts 45%! En het percentage huishoudens waar werkende rookmelders aanwezig zijn die ook nog op de juiste plek hangen is slechts 35%!

Tijd voor een nieuwe voorlichtingscampagne is dan ook het advies.

 

Synchro Adviesbureau Brandveiligheid BV sluit zich volledig aan bij het advies van de Brandweeracademie. Ook wij adviseren onze opdrachtgevers om voldoende rookmelders in de gebouwen op te hangen, het liefst onderling gekoppeld en aangesloten op het lichtnet. Hiermee zorgt de opdrachtgever ervoor dat iedereen gelijktijdig gewaarschuwd wordt bij het ontstaan van brand. Zo kunnen medewerkers en bewoners tijdig vluchten.

 

Voor meer informatie, kijk op http://www.ifv.nl/advieseninnovatie/Paginas/Resultaten-onderzoek-Brandweeracademie-naar-effectiviteit-rookmelders.aspxTerug naar overzicht

Vragen over brandveiligheid?


Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.Meer informatie