Synchro Adviesbureau Brandveiligheid BV
Databankweg 6C, 3821 AL Amersfoort

Telefoon: 033 - 45 66 080

VBE seminar 2015: Industriële brandveiligheid

vbe, seminar, industriële, brandveiligheid

Synchro Adviesbureau Brandveiligheid BV was weer goed vertegenwoordigd bij het jaarlijkse seminar van de VBE (Verenigde Brandveiligheid Experts) in Gorinchem. Dit jaar was het thema industriële brandveiligheid.

 

Veel aandacht tijdens de presentaties door diverse sprekers voor het minimale brandveiligheidsniveau wat wordt behaald door naleving van de wet- en regelgeving. In de praktijk blijkt dat dit niveau vaak niet toereikend is. Een bedrijf kan bij een klein incident al in grote problemen komen. Is het niet door de directe schade dan wel door de indirecte schade zoals letselschade of imagoschade. Bij een hogere mate van beveiliging kunnen ‘kleine incidenten’ vroegtijdig gesignaleerd en opgelost worden, zodat de productie zo min mogelijk verstoord wordt.

 

Daarnaast werd ook gevraagd om na te denken over het nemen van extra maatregelen. “Bedenk voor elke extra te nemen maatregel een bestaande voorziening die kan komen te vervallen”. Hierdoor kunnen bespaarde kosten uitgegeven worden aan nog betere beveiliging. Oftewel terug naar de basis en bekijk welke maatregelen er daadwerkelijk nodig zijn en welke overbodig zijn.

 

Er werd ook aandacht gevraagd door de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) om zoveel mogelijk kennis over nieuwe ontwikkelingen te delen en elkaar actief te informeren. Door de technologische ontwikkelingen in de markt komt het voor dat de kennis van de brandweer nog niet op het juiste niveau is. Daardoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Door het actief delen van kennis kan dat worden voorkomen.Terug naar overzicht

Vragen over brandveiligheid?


Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.Meer informatie