Synchro Project Engineering BV
Databankweg 6C, 3821 AL Amersfoort

Telefoon: 033 4566 080

Synchro ontwikkeld SAAS-model software en wint innovatieprijs

 

Synchro is met LogboekenOnline® de winnaar van de Innovatieprijs Brandveiligheid 2013 geworden.

 

LogboekenOnline® is een online registratiesysteem voor onderhoud en inspecties van installaties heeft een innovatieprijs gewonnen op het Nationaal Brandveiligheidscongres.

 

Op het Nationaal Brandveiligheidscongres georganiseerd door kennisplatform SBR, werd LogboekenOnline gekozen tot het beste idee dat bijdraagt aan het verhogen van brandveiligheid in gebouwen.

De vinding van de Amersfoortse ondernemer Wiljo Pas is een internetsoftware die ervoor zorgt dat relevante gegevens over onderhoud en inspectie van installaties van gebouwen ‘in the cloud’ altijd binnen handbereik zijn. Het systeem voorkomt dat gegevens bij brand vernietigd raken.

 

LogboekenOnline is ontwikkeld naar aanleiding van behoefte binnen een grote landelijke GGZ instelling met meer dan 200 locaties in Nederland. In het kader ‘integrale brandveiligheid’ is contact gezocht met brandweer Arnhem, (VGGM), adviseurs en installateurs. Met de tool kunnen installateurs technische informatie opslaan, waaruit gebouwbeheerders, en onderhoudsmensen kunnen putten. Controlerende instanties zoals de brandweer kunnen door middel van een QR- en servicecodes op de installatie het logboek en bepaalde verplichte certificaten inzien.

 

Gerelateerde normen:

NEN 2654-1:2002 nl

NEN 2654-2:2004 nl

NEN 2654-3:2012 nl

NEN 2555:2008 nl

NEN 8757:2005 nl

Motivatie

De jury die LogboekenOnline motiveert haar keuze als volgt: “Een beheerstool die een welbekend probleem inzichtelijk maakt en data bundelt. Alles wordt op gestructureerde wijze samengebracht. Een goed voorbeeld van een hedendaagse tool die ook ingezet kan worden om het beheer beter uit te voeren. Door de interactie met de app, QR codes en automatische e-mails, is dit effectief, innovatief en handzaam. Dit type tool moet breder ingezet worden bij projecten”.

 

http://www.nen.nl/NEN-Shop/Vakgebieden/Gas-Water/Actualiteiten-Gas-Water/Winnaar-Brandveiligheid-Innovatieprijs-bekend.htmTerug naar overzicht

Capaciteitsproblemen bij technische projecten?


in- en extern ondersteunen met adviezen, kennis, ervaring en mankracht. Daarvoor hebben wij een rijk potentieel
aan specialisten op MBO-, HBO- en TU- niveau beschikbaar.Meer informatie