Synchro Project Engineering BV
Databankweg 6C, 3821 AL Amersfoort

Telefoon: 033 4566 080

Medewerkers aan het woord

On 6 August 2014, the Rosetta mission achieved a significant milestone by becoming the first mission

to rendezvous with a comet. During the coming months, Rosetta will orbit the comet, deploy the Philae lander (in November 2014), and accompany the comet through perihelion (August 2015) until the nominal end of the mission. During its 10 year journey towards comet 67P/Churyumov-Gerasimenko, the spacecraft has passed by two asteroids: 2867 Steins (in 2008) and 21 Lutetia (in 2010). The spacecraft entered deep-space hibernation mode in June 2011, and ‘woke up’ on 20 January 2014.

 

Ruimtevaart. Als kleine jongen droomde ik hier al van. Na mijn opleiding aan de Hogeschool van Utrecht richting Fijnmechanische Techniek ben ik op zoek gegaan naar een werkgever die mij wat meer van ‘de wereld van techniek’ kon laten zien. Synchro is zo’n werkgever. Doordat ze mij op diverse projecten hebben ingezet, ben ik met veel vakgebieden in aanraking gekomen.

 

Synchro heeft mij o.a. gedetacheerd naar Multin Design & Development BV waar ik werkte aan een project voor de ESA ESTEC. Ik werkte aan meetgereedschap dat in 2003 gelanceerd werd aan boord van de Ariane 5. Deze satelliet ‘Rosetta’ is na de lancering richting de komeet P/46Wirtanen gestuurd en komt daar aan in het jaar 2011. Rosetta zal de komeet op zijn weg naar de binnenste regionen van het zonnestelsel gedurende twee jaar volgen en ook een lander op het komeetoppervlak neerzetten.

 

Dat ik toen op zo’n mooie plek terecht ben gekomen is natuurlijk ook een kwestie van een beetje geluk. En van een goeie intercedent, iemand die net wat beter aanvoelt wat voor een persoon je bent, waar je het best uit de verf komt. Bij Synchro hebben ze me het hemd van het lijf gevraagd. Ze wisten dus wat ik zocht. Zij hebben een wereldproject voor me gevonden. Bij een bedrijf dat me de “ruimte” geeft. Precies de plek waar ik optimaal functioneer.

 

Dat Synchro Project Engineering BV daar rekening mee houdt, dat vind ik nou leuk”.

 

Dennis N. / 24 jr / werktuigbouwkundig constructeur-tekenaar

http://sci.esa.int/rosetta

 Terug naar overzicht

Capaciteitsproblemen bij technische projecten?


in- en extern ondersteunen met adviezen, kennis, ervaring en mankracht. Daarvoor hebben wij een rijk potentieel
aan specialisten op MBO-, HBO- en TU- niveau beschikbaar.Meer informatie